BACLAVA

foi de plăcintă,
150g margarină,
300g miez de nucă măcinat,
1 linguriţă scorţisoară,
200g zahăr,
200g miere,
200ml apă,
esenţă de vanilie.

MODUL DE PREPARARE: EL POATE FI ADAPTAT DE FIECARE DUPĂ GUST

– se pot folosi şi alune.

Foile se împart în 3 părti egale. Nucile măcinate se amestecă cu scorţişoara şi se împart în 2 părţi egale. Se încălzeşte margarina la foc mic până ce se topeşte.

Se aşează o foaie în tavă, se unge cu margarina topită şi tot aşa până se termină prima treime de foi. Peste foi se pune amestecul de nuci şi scorţişoara.

Se aşează peste nuci foile (a doua treime) repetând operaţia făcută prima dată. Se presară a doua jumătate de nuci măcinate. Se pun foile rămase, se ung cu margarina topită şi se da la frigider, acoperită cu o folie timp de 30-40 min. Se scoate din frigider şi se porţionează după preferinţă.

Se dă la cuptor 20-25 min până se rumeneşte frumos.

Între timp se face siropul. Se amestecă apa cu zahărul într-o crăticioară la foc mic. După ce au dat în fiert se adaugă mierea, lăsând compoziţia să dea din nou în fiert. După ce a început să fiarbă, se stinge focul şi se adaugă vanilia sau romul.

Se toarnă siropul fierbinte peste baclavaua scoasă din cuptor. Se lasă să-şi tragă siropul şi se serveşte rece.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s